Vergoeding via verzekeraar

Eind 2018 is door de overheid de laatste hand gelegd aan de regels over de vergoeding van leefstijlcoaching door de zorgverzekering. Vanaf 2019 kan de zogenoemde gecombineerde leefstijl interventie (GLI), een vorm van leefstijlcoaching, worden vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat dan om advies en begeleiding over voeding, beweging en gedrag met als doel een gezondere leefstijl. De huisarts kan je in dat geval naar een leefstijlcoach doorverwijzen, mits je aan de juiste voorwaarden voldoet.

 

Deze service in de vorm van een GLI (CooL of vergelijkbaar) wilden wij vanuit Leefstijlcoaching Brabant natuurlijk ook aanbieden. Helaas blijkt dat de eisen van de zorgverzekeraars dermate hoog zijn dat het geen haalbare kaart is. Dit vinden we zelf ook erg jammer want we stonden er al helemaal klaar voor. We willen echter kwaliteit voorop stellen, en dat is in onze ogen niet mogelijk voor de tarieven die de zorgverzekeraars er tegenover willen stellen.

 

We hebben desondanks nog steeds een goed contact met diverse huisartspraktijken en willen in de toekomst deze zorg alsnog graag aanbieden. Zodra de regels en voorwaarden in onze ogen redelijk zijn gaan we alsnog het contract aan met zorgverzekaars en zullen we dit op onze site weergeven.

kies je voorkeurspakket

Leefstijlcoaching Brabant MARK academy Birgit Timmers Marcel Kanters

"preventief werken aan je gezondheid is een cadeautje dat je pas later uitpakt"

Quote: Nicole van het Bolscher, directrice MARK academy